Activiteiten 2015

Ook in 2015 hebben wij onze activiteiten aangepast aan de vraag in de wijk. Wij hebben 2 nieuwe activiteiten georganiseerd welke beide een succes zijn geworden; de maandelijkse meidengroep en de kinderbingo. Beide activiteiten zien wij ook terug in 2016. De kinderbingo heeft enkele keren de plaats ingenomen van de filmmiddag, want daar zien wij een teruglopende aantal van deelnemers.

De kinderbingo is héél leuk! Kinderen zitten in volle spanning te luisteren en hopen dat ze winnen en ouders zitten erbij om hun kinderen te helpen. Bij de meidengroep werken we met 2 groepen achter elkaar, een vaste groep van meiden proberen wij zo maandelijks bij elkaar te krijgen om leuke dingen samen te doen. Dat gaat héél goed en de meiden krijgen onderling ook een leuke band!

De alom bekende activiteiten van de wijkvereniging zijn nog steeds zéér populair. Zo zat in de laatste maanden van het jaar het knutselen telkens vol (2x 30 kinderen), niet eerder meegemaakt en wij zien dus ook hierin nog een groei in de vraag naar onze activiteiten.

Ook de kinderdisco blijft zijn succes evenaren, in november zelfs een 3e groep omdat er vele op de reservelijst stonden. Meteen hebben wij er een "pilot" van gemaakt en groep 3 leerlingen erbij betrokken. Heel leuk, maar toch nét wat te veel van het goede dus voor nu nog even geen vervolg hiervan. In die maand waren er meer dan 100 kinderen die deelname aan de kinderdisco's.

De inloop voor de jeugd op woensdag- en donderdagavond is in het nieuwe seizoen (per oktober) alleen nog maar op donderdag. De woensdag is verhuist naar de wijk Brukske, helaas zijn er (bij Synthese) niet genoeg middelen om ook de woensdag in Landweert een inloop te realiseren. Laten wij hopen dat deze groep jeugd zich niet gaat vervelen en (zo is dit ontstaan) voor overlast zorgt in de wijk.

Voor volwassenen was er in november weer de jaarlijkse "Back in Time", écht heel gezellig en veel positieve reacties, alleen mag het best wat drukken worden. De hippe bingo is telkens weer een super gezellige avond voor jong en oud (van ca 13-16 jarige tot jong volwassenen en senioren). Ook zeer goed bezocht met vaak 60 a 70 deelnemers.

De "workshops" doen wij niet meer, dat zijn nu "Do it Yourself" avonden geworden. Men gaat meer zelf aan de slag met materiaal die wij leveren, op deze wijze zijn de deelname kosten stukken lager. In december is er zo een kerststuk gemaakt door maar liefst 26 volwassenen, nog nooit zo'n hoge opkomst gehad!

Al met al wat ons betreft een succesvol 2015 waarin wij wederom meer activiteiten hebben kunnen organiseren dan afgelopen jaren! Zeker ook mogelijk gemaakt door de vele sponsoren, waarvoor onze dank!

Ook de groep vrijwilligers wordt groter en groter, zeer fijn te zien dat er zoveel mensen zijn die toch ook hun steentje willen bijdragen. Deze groei is ook reden voor de wijkvereniging om hun organisatie wat aan te passen, in plaats dat het bestuur alles regelt gaan wij in 2016 werken met commissies bestaande uit bestuursleden en ook vrijwilligers. Het "werk" gaan wij zo meer verdelen en vrijwilligers hebben zo ook inspraak in de organisatie. Wij hopen dat deze manier van werken de wijkvereniging naar een volgende "level" zal leiden met méér activiteiten, wellicht voor doelgroepen die wij nu (nog) niet bereiken...

Op naar 2016!

18 DECEMBER 2015 | KERSTGALA KINDERDISCO

kinderdiscoWat een leuke KERSTGALA kinderdisco! Wat zag iedereen er prachtig uit in hun mooiste kleding!

Om in de kerststemming te komen kregen de kinderen bij binnenkomst een glaasje chocomelk en kerstkransjes, daarna zorgde DJ Liekie ervoor dat de voetjes van de grond kwamen!

Wat een FEEST!
Bekijk hier en hier de foto´s op onze Facebook-pagina

12 DECEMBER | KERST-FILMMIDDAG

filmSoms heb je van die dagen dat er al "veel" te doen is in Venray. Zo ook vandaag, daarom wat rustiger bij de filmmiddag dan gewend.

Maar voor ons en de kinderen die aanwezig waren toch een leuke middag! De volgende filmmiddag is 27 februari 2016.

11 DECEMBER 2015 | MEIDENGROEP

MeidengroepBij de meidengroep hebben ze deze keer kerststukjes gemaakt en ook héérlijk gesmikkeld van de chocoladefondue!

Alweer de laatste meidengroep van dit jaar, volgend jaar starten wij met half jaarlijkse contributie (10euro per halfjaar).

9 december | Do It Yourself

Do It YourselfGisteravond was een geslaagde, gezellige en vooral creatieve workshop. Opkomst van 26 mensen! Laten we dit vasthouden en toeleven naar de volgende Do It Yourself.

Informatie hierover volgt in het nieuwe jaar. Houdt onze website en fb in de gaten. Meld je aan voor de nieuwsbrief en we zien je graag terug. Bedankt allemaal!

Bekijk hier enkele foto's op onze Facebook-pagina.

9 december 2015 | KNUTSELEN
knutselenAfgelopen vrijdag de laatste meidengroep gehouden van dit jaar. Heerlijk leuke dingen doen en vooral heel veel plezier hebben. Bedankt meiden en tot de volgende keer!

Bekijk hier enkele foto's op onze Facebook-pagina.

27 NOVEMBER 2015 | MEIDENGROEP

MeidengroepLeuk om zo'n vaste club van meiden te hebben die maandelijks samen komen om leuke dingen te doen. Deze keer was het lachen, gieren en brullen met een variant op het spel Party&Co.

Bekijk enkele foto's op facebook

26 NOVEMBER 2015 | HIPPE BINGO

Hippe BingoWat een geslaagde Hippe Bingo was het weer! Geweldige opkomst van ruim 60 personen en een diverse mix van leeftijden (13 jaar tot ...)
Mede dankzij onze sponsoren hadden wij weer mooie prijzen en de SUPER RONDE hoofdprijs was dankzij Ruud Welbers gigantisch! Voor 2 personen een compleet verzorgde avond met workshops en hapjes t.w.v. € 120,- !

Bekijk op facebook onze foto's, hier en hier

21 november | BACK IN TIME

back in timeWat een feest!!! Heerlijke muziek draaide DJ Rico weer en werkelijk de hele avond wist hij de mensen in beweging te houden, wat een gezelligheid! Ondanks dat de opkomst niet heel hoog was, was het er zeker niet minder gezellig op, wat ons betreft was Back in Time 2015 geslaagd! Volgend jaar gaan wij de 5e editie organiseren!

Klik hier voor meer informatie

14 NOVEMBER 2015 | EXTRA KINDERDISCO1

kinderdiscoBij kinderdisco1 van 6 november waren er zoveel kinderen op de reservelijst dat we deze kinderen ook een kans wilde geven om deze maand naar de kinderdisco te komen. Daarom organiseerde wij een extra kinderdisco.

Maarliefst 10 van de 15 konden komen, de andere 5 niet. Om de groep toch wat groter te krijgen (en er vraag naar was) hebben we een pilot gedaan en ook groep3-leerlingen uitgenodigd, ook nog een paar nieuwe aanmeldingen van groep4 en 5 mogen ontvangen.

Een leuke mix van maar liefst 25 kinderen uit groep 3 t/m groep 5 waren aanwezig en hebben zich heerlijk vermaakt!

Wij gaan deze pilot evalueren en kijken wat een eventueel vervolg zou kunnen zijn...

14 november | SINTERKLAAS FILMMIDDAG

filmZaterdag 14 november kwamen maarliefst 54 kinderen kijken naar de Sinterklaas film. Vele kwamen verkleed als Zwarte Piet, heel leuk!

In de 2e helft van de film werden de kinderen wat onrustig, zou er nog iets gebeuren?.... en ja hoor! Zwarte Piet en Sinterklaas kwamen op bezoek in 't Stekske!

Bekijk de foto's en filmpjes op de Facebook pagina van Landweert:
Filmpje 1
Filmpje 2
Foto's

11 november 2015 | KNUTSELEN

knutselenVoor het eerst 2x volle bak! Zowel knutselen1 als knutselen2 zaten vol, maar liefst 60 kinderen die een Sint en Piet hebben gemaakt van een pollepel.

Foto's knutselen1
Resultaat van de knutselwerkjes bij knutselen1
Filmpje knutselen2

6 NOVEMBER 2015 | KINDERDISCO

kinderdiscoDeze keer geen thema, maar het was er zeker niet minder leuk op, weer volle bak! En wat draaide de nieuwe DJ('s) goed! Petje af 🙂

Er waren 15 kinderen op de reservelijst bij kinderdisco1, voor deze kinderen wordt gekeken of wij een extra kinderdisco kunnen organiseren.

Filmpje van kinderdisco1
Foto's kinderdisco

23 OKTOBER 2015 | MEIDENGROEP

MeidengroepBij de meidengroep in de jeugdsoos van Wijkcentrum 't Stekske hebben 20 meiden heerlijke hapjes gemaakt: pannenkoekspies, wraps, choco banaan lollies, cakejes en sandwiches.

Vanaf november gaan we werken met 2 meidengroepen

Bekijk hier de foto's van meidengroep

10 oktober 2015 | KINDERBINGO

Kinder BingoVoor de tweede keer organiseerde wij de kinderbingo en wat een succes! Zowat alle tafels in het wijkgebouw waren bezet, maar liefst 49 kinderen met hun ouders namen deel.

Héél erg leuk en voor herhaling vatbaar in 2016!

Klik hier om een impressie te krijgen.

7 oktober 2015 | KNUTSELEN

knutselenVolle bak tijdens het knutselen! 54 kinderen (verdeeld in 2 groepen) hebben leuke spookjes gemaakt en kregen ook een spook-cupcake mee naar huis.

Klik hier om een impressie te krijgen.

2 oktober 2015 | KINDERDISCO

kinderdiscoHALLOWEEN KINDERDISCO! Wat geweldig om iedereen zo verkleed te zien en wat was de soos leuk versierd! 2x volle bak en zelfs vele (niet op 2 handen te tellen) nog op de reservelijst te wachten tot er een plekje vrij kwam...

Super leuk om te zien dat de opkomst zo groot is! Wij bekijken al de mogelijkheid om eventueel uit te breiden (vooral kinderdisco1), maar dit kan niet zonder een DJ dus weet je iemand die wil helpen? Meld het ons dat!

Bekijk hier het filmpje van kinderdisco1 en enkele foto's
Bekijk hier het filmpje van kinderdisco2 en enkele foto's

25 september 2015 | MEIDENGROEP

MeidengroepJaaaaa! De eerste échte keer dat de meidengroep samen kwam! Samen met de leiding hebben ze tassen gemaakt van oude spijkerbroeken en natuurlijk veel lol gemaakt samen!

Bekijk hier de foto's

24 september 2015 | HIPPE BINGO

Hippe BingoWederom een gezellige Hippe Bingo! Jong (tieners) en oud (senioren) waren weer van de partij. Wat betreft leeftijd dus héél breed vertegenwoordigd, leuk!

Klik hier om een impressie te krijgen.

19 september | FILMMIDDAG
filmZaterdag 19 september was er weer een filmmiddag. Iets voor 14:00u stroomde de zaal vol en de film startte precies om 14:00u. Na een korte pauze van 15 minuten werd de 2e helft bekeken en om 15:45u was de film afgelopen.
De opkomst (bijna 30 kinderen) viel niet tegen, maar toch mag het van ons best wat voller worden want er is plaats genoeg in de zaal!
14 november is de volgende (sinterklaas) filmmiddag!Hier een impressie van de filmmiddag

16 september 2015 | KNUTSELEN

knutselenWoensdag 16 september was er (in 2 groepen) met bijna 50 kinderen geknutseld. Wat een mooie creaties zijn er weer gemaakt!

Het was zo gezellig dat we pas bij de 2e groep eraan dachten om foto's te maken, hier een impressie van deze knutselmiddag.

11 september 2015 | KINDERDISCO

kinderdisco2x volle bak met de kinderdisco, geweldig! Wat heeft iedereen genoten!

Filmpje kinderdisco1

Filmpje kinderdisco2

Foto's

10 juni 2015 | KNUTSELEN

knutselenAfgelopen 10 juni hebben we geknutseld voor vaderdag. Hele leuke "parkeerkaarten" zijn er gemaakt waar de vaders vast trots op waren!

 

Foto's zijn hier terug te vinden

5 juni 2015 | KINDERDISCO: BEACH PARTY

kinderdiscoTijdens de laatste kinderdisco voor de zomerstop pakten wij flink uit! Een heuse Beach Party met vruchten coctails, parasolletjes, limbo dance en meer!

Héél leuk dat iedereen in zijn beach outfit kwam! 2x een bom volle jeugdsoos, wat super! Na de zomer volgen nog een paar thema-disco avonden, dus hou onze website en facebook in de gaten!

Foto's kan je hier terug vinden.

28 mei 2015 | HIPPE BINGO

Hippe BingoVoor de 3e keer was er een HIPPE BINGO, deze keer met een extra SUPER RONDE. Wederom een gezellige avond met jonge en oudere mensen, heel divers en gezellig gezelschap! Wel wat rustig vergeleken met voorgaande keren, maar dat mag best een keertje. De volgende Hippe Bingo is op 24 september.

Bekijk de foto's op onze facebook pagina

22 mei 2015 | MEIDENAVOND HIGH TEA

MeidengroepTijdens een workshop met groep 8 leerlingen kregen wij te horen dat er behoefte is voor een 'meidengroep' (vanaf 11 jaar). Daarom organiseerde wij vrijdagavond 22 mei een High Tea om zo alle ideeën te horen te krijgen.Een hélé mooie opkomst en wat een ideeën! Wij gaan deze verder uitwerken en hopen na de zomervakantie te starten met de meidengroep.Bekijk de foto's op onze facebook pagina

16 mei 2015 | KINDERBINGO

Kinder BingoVoor de eerste keer organiseerde wij een kinderbingo. Cijfers en plaatjes werden omgeroepen en de kinderen konden hiermee leuke prijsjes winnen. Op het einde kregen de kinderen zonder prijs nog een presentje zodat toch iedereen met een 'prijsje' naar huis ging. Voor de eerste keer en gezien de mei-vakantie een zéér leuke opkomst en (belangrijker) een geslaagde middag! 10 oktober gaan wij met de kinderen nog een keer bingoën.Bekijk de foto's op onze facebook pagina: hier en hier

13 mei 2015 | KNUTSELEN

knutselenKnutselen 1 was goed bezocht (nagenoeg vol) en wat een leuke knutselwerkjes! Er waren niet genoeg aanmeldingen om 'knutselen 2' te starten, mogelijk vanwege de mei-vakantie. Volgende maand gaan wij knutselen voor vaderdag.Bekijk de foto's op onze facebook pagina

1 mei 2015 | KINDERDISCO

kinderdiscoVolle bak bij kinderdisco 1, wat was het weer leuk! Bij kinderdisco 2 was de opkomst miniem (misschien nog vanwege de meivakantie?), daarom stopte wij een half uurtje eerder, hopelijk dat op de Beach Party (5 juni) er meer aanmeldingen zijn!

11 April 2015 | FILMMIDDAG

knutselenToch weer een leuke opkomst! We zagen een keldering in de bezoekers, maar dat geld niet voor voorgaande keer en deze keer. Héél leuk om toch weer een groep van ruim 40 kinderen te zien die zich kostelijk vermaken! Het was de laatste filmmiddag voor de zomervakantie. In september is er weer een filmmiddag.

Ook erg gezellig dat er ouders en een oma bleven wachten en samen met de vrijwilligers aan het kletsen waren onder het genot van een kopje koffie.

Bekijk de foto's op onze facebook pagina

9 april | Do It Yourself

Do It YourselfNIEUW!: "Do It Yourself" (DIY). Geen workshop meer waar je iets namaakt onder begeleiding van een professional maar je gaat nu zelf aan de slag met materialen die wij verzorgen. Iedere keer een ander thema.

Datum: was 9 april, maar deze is komen te vervallen.
DIY: -nog niet bekend-
Leeftijd: Volwassenen
Deelname: € 12,50 (incl. een consumptie en wat lekkers)
Tijd: 19:30u – ca. 21:30u

Aanmelden kan hier

8 April 2015 | KNUTSELEN

knutselenVoor de eerste keer hebben we met 2 groepen geknutseld. De eerste groep van 13:30u – 15:00u zat helemaal vol en de 2e groep van 15:15u - 16:45u zat voor 2/3 vol.
Prima oplossing om zo meer kinderen de kans te geven om te komen knutselen, we gaan op deze manier nog even door en kijken dan of dit de vaste "werkwijze" wordt.

De kinderen hadden deze keer fotolijstjes gemaakt voor moederdag. Bekijk de foto's op onze facebook pagina

3 April 2015 | KINDERDISCO

kinderdiscoWe kunnen kort zijn over de kinderdisco: het was weer super leuk!
We zijn nu iets meer dan een jaar bezig met de kinderdisco en wij kunnen wel zeggen dat het een succes is! Telkens weer zit de eerste kinderdisco groep (18:30-20:00) vol en ook de 2e kinderdisco groep begint aardig druk te worden. Héél erg leuk om de kinderen zo enthousiast te zien!

14 maart 2015 | FILMMIDDAG

knutselenZaterdag 14 maart was er weer filmmiddag voor de kinderen tot 12 jaar. Een leuke film met een redelijke opkomst: 41 kinderen.

De aantallen vanuit het verleden (60, 70 of zelfs tegen de 90) halen we al een tijdje niet meer dus of de filmmiddag in deze vorm zo blijft moeten we nog even aankijken.

11 maart 2015 | KNUTSELEN

knutselenWoensdag 11 maart hebben de kinderen geknutseld. Het was weer volle bak met aanmeldingen, helaas enkele zieken. Maar gezien de aanmeldingen wel tijd voor uitbreiding, maar daarover later meer.

De 39 kinderen hebben met servies en porseleinverf de mooiste schilderingen gemaakt op borden en kopjes.

Bekijk hier enkele foto's van deze knutselmiddag.

6 Maart 2015 | KINDERDISCO

kinderdiscoVrijdag 6 maart is er weer een kinderdisco.

Disco1 (groep 4 en 5) van 18:30u - 20:00u
Disco2 (groep 6,7 en 8) van 20:15u - 22:00u

Entree: € 2,- incl. 2 consumptie bonnen
Losse consumpties: fris/chips € 0,50

Aanmelden kan via dit formulier

LET OP: meld uw kind tijdig aan en alleen met een bevestiging terug van ons is een aanmelding geldig. Zie ook meest gestelde vragen

26 februari 2015 | HIPPE BINGO

Hippe BingoVoor de 2e keer organiseerden wij een HIPPE BINGO! Wederom een succes met ca. 60 bezoekers! Weer leuke reacties ontvangen en vele lachende gezichten gezien.

Een zeer leuke avond waarbij de prijzen vielen op de 'gelukstafel' vooraan in de zaal, heel opmerkelijk maar wel leuk voor de dames. Ook andere tafels hadden prachtige prijzen o.a. mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Amba, Schoonheidssalon Els, Beautycentrum Verwenray, De Voorkamer en BChetruggesteuntje

Ook de bingo kaarten vielen in de smaak, beter dan de kaarten die wij de eerste keer gebruikten. We waren iets te vroeg klaar, daarom doen we volgende keer een ronde extra en daarna met aparte bingokaarten t.w.v. € 2,- een superronde met een giga grote hoofdprijs!

Hier nog wat foto's van de bingo avond

11 februari 2015 | KNUTSELEN

knutselenWoensdag 11 februari hebben 45 kinderen (het maximale dat binnen kan) weer heerlijk geknutseld van 13:30u tot 15:00u. Deze keer hebben de kinderen maskers gemaakt.

Klik hier om de foto's te bekijken die op de Facebook pagina van Landweert zijn geplaatst.

6 Februari 2015 | KINDERDISCO

kinderdiscoVrijdag 6 februari was er een carnavals kinderdisco.

Iedereen die verkleed kwam kreeg een extra consumptiebon. Het was weer een super leuke kinderdisco waarbij voor het eerst ook disco2 hélémaal vol zat net als disco1. 2x 40 kinderen, super leuk!

Hieronder een filmpje om een impressie te krijgen van deze dag:

Hoofdmenu