Over ons

De wijkvereniging van Landweert organiseert activiteiten voor voornamelijk de jeugd uit Landweert. Onze vaste activiteiten zijn momenteel knutselenmiddag, filmmiddag, kinderdisco en inloopavond voor jeugd. En sinds 2013 organiseren wij ook jaarlijks een feestavond en sinds oktober 2014 ieder kwartaal een Bingo avond (Hippe Bingo). In 2015 is er weer uitgebreid en zijn wij ook een kinderbingo op ons 'vaste' activiteiten programma gaan zetten en is de knutselmiddag uitgebreid met een 2e tijdstip. Ook is de meidengroep ontstaan. In 2016 zijn er diverse wekelijkse en twee-wekelijkse activiteiten bij gekomen zoals Buurtcafé (darten), Kaartavond (Klaverjassen), Inloopmiddag en Yoga. In 2017 hebben wij voor het eerste de Fietscross wedstrijd georganiseerd. In 2018 is de yoga gestopt wegens te weinig deelnemers, maar zijn er ook 2 nieuwe activiteiten bijgekomen: de Garde-&Showdans en de 50+ gym.

Lid worden

Wij hebben geen leden. U kan dus niet fysiek lid worden van de wijkvereniging. U hoeft dus ook niet te betalen voor lidmaatschap, enkel vragen wij bij deelname van onze activiteiten een bedrag om de kosten te dekken zoals:

  • Huur van wijkcentrum 't Stekske
  • Verbruiksmateriaal (om bijvoorbeeld te knutselen: plakband, papier, lijm)
  • Klein materiaal (voor bijvoorbeeld workshops: scharen, lijmpistolen, fohn)
  • Groot onderhoud materiaal (voor bijvoorbeeld kinderdisco/feestavond: discoverlichting/audio apparatuur)

De deelname bedragen kunnen door financiële hulp gelukkig laag blijven. Wij krijgen jaarlijks subsidie van Gemeente Venray (voor jeugd 4-14 jaar) en soms worden wij gesponsord door diverse bedrijven uit Venray.

Verleden

Na enkele jaren van afwezigheid is er sinds 2009 weer een wijkvereniging (voorheen "Activiteiten Commissie Landweert"). In het verleden hebben wij diverse activiteiten georganiseerd zoals Hobby- en kinderrommelmarkt (september 2009 en september 2011), Koninginnedag -Pimp my Ride- (2009 en 2010, 2012), Wijkfeest (juli 2010), Pimp-my-Ride met verkeersmarkt Landweert (juli 2011). Speurtocht (2014: geen animo). Ook diverse workshops hebben wij mogen organiseren: sierraden maken (november 2010), schminken (o.a. jan 2011), kerststukjes maken (december 2011). Kerststukjes/bloemschikken wordt nog steeds elk jaar georganiseerd, andere workshops nagenoeg niet omdat daar geen/nauwelijks animo voor is. De workshops zijn in 2015 vervangen door "Do It Yourself" avonden.

organisatie

Sinds 2016 zijn de activiteiten en diverse taken (zoals 'PR') ondergebracht in commissies. In elke commissie (2017: 15 stuks) zitten 1 of meerdere bestuursleden aangevuld met andere vrijwilligers die actief meedenken en helpen bij organisatie van de betreffende activiteit. Redenen voor deze constructie waren:
- Het werd teveel voor het bestuur om zelf goed te blijven organiseren
- Er is ambitie om elk jaar meer te organiseren / te groeien in activiteiten
- Niet iedereen heeft dezelfde interesse en wil zich daarom ook niet met elke activiteit (actief) bezig houden, nu is er keuze
- Er vrijwilligers waren die best mee willen denken en beslissen, maar niet aan een bestuur wil deelnemen. Door deelname aan een commissie kunnen ze hun mening inbrengen en de activiteit waar hun interesse ligt mede organiseren/ontwikkelen.

De commissies hebben elk hun vaste vrijwilligers welke helpen bij activiteiten, rouleren of af en toe helpen als een ander niet kan.

Zo zijn er bijna 35 vrijwilligers die zich inzetten voor de Wijkvereniging en daarmee de wijk en de leefbaarheid van onze wijk.

De commissies en hoofdtaken worden bestuurd door het bestuur van Wijkvereniging Landweert

Samenwerking

Sinds 2012 organiseren wij (samen met de carnavalsvereniging de Pielhaan) in wijkcentrum 't Stekske carnaval activiteiten. En zijn zowel vrijwilligers van de carnavalsvereniging als wijkvereniging ook actief als barvrijwilliger in Wijkcentrum ´t Stekske.

Wilt u meer weten over ons of over onze activiteiten? Of een keer helpen, meekijken of mee vergaderen? Of misschien heeft u een idee voor een nieuwe activiteit? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Hoofdmenu