Activiteiten 2014

2014 was een actief jaar voor de wijkvereniging, we hebben 2 nieuwe activiteiten georganiseerd welke beide een groot succes zijn geworden; de maandelijkse kinderdisco op de eerste vrijdag van de maand en de Hippe Bingo. Het knutselen loopt ook telkens goed, bijna altijd (net als disco1) zitten wij aan het maximale aantal kinderen dat wij kunnen plaatsen. De filmmiddagen zijn steeds wisselend, zo 'goed' als in de eerste jaren (soms wel 75 a 85 kinderen) loopt het niet meer. Wij hebben dan ook getracht om de filmmiddag uit te breiden met een speelmiddag, maar na enkele malen proberen bleek hier geen animo voor te zijn. Tevens hadden wij het idee om een speurtocht te organiseren, echter ook hiervoor bleek geen animo dus uiteindelijk is de speurtocht niet doorgegaan.

Tussen oktober en mei is er al enige jaren een inloop voor de jeugd op woensdag- en donderdagavond onder begeleiding van jeugdwerkers van Synthese. Dit jaar is de jeugdsoos opgeknapt met hulp van deze jongeren.

De activiteiten voor volwassenen betreft de feestavond, hippe bingo en workshops. Voor workshops is weinig animo, bloemschikken loopt nog wel aardig (ca 15 personen) maar voor andere workshops is er geen behoefte lijkt het. De hippe bingo (8 oktober 2014 voor het eerst georganiseerd) was een denderend succes! Wij hoopte op ca 40 a 50 deelnemers maar dat werden er ca. 90! In 2015 gaan we hier zeker mee verder. De feestavond Back in Time hebben wij 2x georganiseerd in 2014, beide keren écht ontzettend gezellig! Maar eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het wel wat drukker mag worden (in ieder geval om uit de kosten te komen). Voor 2015 is er gewoon één keer een feestavond en wel in november.

Al met al wat ons betreft een succesvol 2014 waarin wij meer activiteiten hebben kunnen organiseren dan afgelopen jaren!

13 december 2014 | FILMMIDDAG

filmZaterdag 13 december was het weer eens lekker druk bij de filmmiddag!

Kinderen t/m 12 jaar kwam naar wijkcentrum 't Stekske om een film te kijken geheel in het teken van de winter.

12 december 2014 | KINDERDISCO

kinderdiscoVrijdag 12 december was het weer dolle pret bij de kinderdisco! Disco1 zat weer stamp vol en deze kinderen van groep 4 en 5 hebben zich heerlijk vermaakt!

Helaas was er voor disco2 (groep 6 t/m 8) te weinig animo, deze 2e disco was deze keer dan ook komen te vervallen.

Hier vindt u enkele foto's

10 december 2014 | WORKSHOP KERSTSTUK MAKEN

foto1Woensdagavond 10 december was er weer een workshop kerststuk maken (bloemschikken) in Wijkcentrum 't Stekske.

15 vrouwen maakte onder professionele begeleiding van Carmen een prachtig kerststuk!

Hier vindt u enkele foto's

10 december 2014 | KNUTSELEN

knutselenHet was weer volle bak met knutselen! De kinderen hebben kerststukjes gemaakt en die zagen er prachtig uit!

Hier vindt u enkele foto's

 

15 november | FILMMIDDAG

film15 november was er filmmiddag, een leuke sinterklaasfilm en er was ook nog bezoek gekomen van zwarte Piet! Die kwam pepernoten brengen en ging met de kinderen op de foto, ook werden er veel liedjes samen gezongen. Een hele leuke verassing voor de kinderen!
Foto's te vinden op onze facebook

12 november 2014 | KNUTSELEN

knutselenWoensdag middag was weer de maandelijkse knutselmiddag in Wijkcentrum 't Stekske. Er waren weer veel aanmeldingen en alle plaatsen waren bezet. De kinderen hebben met klei de mooiste creaties gemaakt en sommige die snel klaar waren hebben nog andere dingen geknutseld of een kleurplaat gekleurd.

7 november 2014 | KINDERDISCO

kinderdiscoVrijdag 7 november was er weer een kinderdisco. Zoals altijd was disco2 (groep 6,7 en 8) wat rustiger bezocht dan disco1 (groep 4 en 5), maar desalniettemin reuze gezellig! Het viel ons op dat bij disco2 nagenoeg alleen kinderen van groep 7 van de kruudwis aanwezig waren...

Bij disco1 was het zelfs nog nooit zo druk geweest, dat kwam doordat er toch enkele kinderen waren gekomen zonder (geldige) aanmelding. Gelukkig konden deze kinderen deze keer nog nét binnen omdat er genoeg begeleiding was maar wij willen toch nog even op het hart drukken dat aanmelden toch écht vereist is en alleen geldig is als je een bevestiging van ons ontvangen heb.

De volgende kinderdisco in december wordt misschien verplaatst van 19 naar 12 december (wordt hier deze week kenbaar gemaakt)
Foto's op onze facebook pagina

26 oktober 2014 | FAMILIEBRUNCH

familiebrunch"Stichting Landweert Leeft" organiseerde samen met de "Wijkvereniging", "Ouderenvereniging Ons Genot" en het "Wijkplatform" een Familiebrunch. Ook deze 2e keer dat de brunch werd georganiseerd was een succes. Wederom gezellig druk!

11 oktober | SPEEL- EN FILMMIDDAG

speel_en_film_kleinAfgelopen zaterdag was er weer een filmmiddag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en tegelijkertijd ook een speelmiddag (ruimte naast de filmzaal) waar kinderen van 0 t/m 12 jaar konden spelen met speelgoed (sjoelen, auto's, blokken, boekjes lezen, gezelschapsspellen, etc).

Het was verdacht rustig bij de film, nog geen 20 kinderen. Misschien vanwege de film die er werd gedraaid of misschien dat toch veel kinderen andere dingen doen op zaterdag middag (sporten). Desondanks vonden wij en de kinderen (nog veel belangrijker) het weer een leuke middag!

De (4e) speelmiddag was nu wel voor het laatst. Dit initiatief is ontstaan na een bewonersavond echter de opkomst is keer op keer dermate laag (geen kinderen of hooguit 2 a 3) dat besloten is om hier niet mee door te gaan.

8 oktober 2014 | HIPPE BINGO

Hippe BingoVoor het eerst organiseerde de wijkvereniging een HIPPE BINGO!

Woensdag 8 oktober van 19:30u tot 22:30u (uiteindelijk 23u) kon je voor € 6,- per bingokaart meespelen met het 75-bal bingo-spel.

Wij hoopte op ongeveer 30 a 40 personen en hadden voor de zekerheid maarliefst 50 stoelen klaarstaan, dat bleek alleen niet genoeg! Bijna 90 personen kwamen op deze bingo-avond af en in allerijl werden er tafels en stoelen bijgezet.

Een zeer geslaagde avond! Leuke positieve reacties van de bezoekers en ook goede tips, wij gaan dit zeker vaker organiseren!
Bekijk hier de foto's

Sponsoren bedankt! Verwenray, Amba, Jamin, Parfumerie Cocon, Zowyzo, Kaffee Met, Bakkerij van Gassel, Cafetaria Landweert, September en de Schatkamer

8 oktober 2014 | KNUTSELEN

knutselen8 oktober was het weer knutselen voor de kinderen van 5 t/m 10 jaar. Deze keer maakte ze een kijkdoos met thema Halloween.

Wederom prachtige creaties van deze kinderen, héél leuk!

Bekijk hier de foto's

3 oktober 2014 | KINDERDISCO

kinderdiscoVrijdag 3 oktober was het weer tijd voor de maandelijkse kinderdisco. Dit keer in een opgeknapte jeugdsoos!

Zoals iedere keer een zeer leuke avond voor de jeugd!

Voor een (algemene) impressie van de kinderdisco kan u kijken op de kinderdisco pagina

Bekijk hier de foto's van de afgelopen keer.

Zat. 20 september | Back in Time

Back in Time info kaartenVoor de derde keer was er in wijkcentrum ´t Stekske een feestavond (18+): "Back in Time". Een super gezellige avond met muziek van de ´60s, ´70s, ´80s, ´90s en van van ´nu´, verzorgd door DJ Frans Herben! (o.a. bekent van de Rooijerie en de Evenementhal)

13 september | SPEEL- EN FILMMIDDAG

speel_en_film_kleinZaterdag 13 september om 14:00u was er weer een filmmiddag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en tegelijkertijd ook een speelmiddag (ruimte naast de filmzaal) waar kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen spelen met speelgoed (sjoelen, auto's, blokken, treintjes, boekjes lezen, gezelschapsspellen, nageltjes laten lakken etc).

De film was weer goed bezocht, bijna 50 kinderen! De opkomst bij de speelruimte was helaas wat minder, maar de kinderen die er waren hebben heerlijk gespeeld!

10 september 2014 | KNUTSELEN

knutselenWoensdag 10 september hebben de kinderen pennenbakjes geknutseld. De knutselkelder van Wijkcentrum 't Stekske zat bomvol en het was weer een leuke knutselmiddag!
Bekijk hier de foto's

5 september 2014 | KINDERDISCO

kinderdisckAfgelopen vrijdag was er weer kinderdisco. De 1e groep (voor kinderen uit groep 4 en 5) zat vol en de 2e groep (disco voor groep 6,7 en 8) had nog wel wat ruimte. Met name groep 8 laat het nog afweten.

Volgende kinderdisco is vrijdag 3 oktober

Bekijk het filmpje op youtube:

22 juni 2014 | FAMILIEBRUNCH

familiebrunch"Stichting Landweert Leeft" organiseerde samen met de "Wijkvereniging" en "Ouderenvereniging Ons Genot" een Familiebrunch. Iedereen uit Landweert was welkom en daar werd goed gehoor aan gegeven! Ongeveer 70 mensen kwamen naar de brunch en genoten van een enorm uitgebreide brunch. De kinderen werden vermaakt met ballonnen(vouwen), schminken en een springkussen.

Meer informatie over de brunch vind je op www.landweertleeft.nl

21 juni 2014 | SPEURTOCHT

speurtochtEen speurtocht voor jong en oud, dat was het plan op zaterdag 21 juni. Route uitgestippeld, spellen verzonnen, vrijwilligers bijeen, maar helaas bleven de aanmeldingen weg en daarom gaat de speurtocht niet door. Wie weet doen we later in het jaar of volgend jaar weer een poging.

11 juni 2014 | WORKSHOP BALLONNEN VOUWEN/MODELLEREN

workshopHelaas waren er niet voldoende aanmeldingen en daarom kon de workshop niet doorgaan.

11 juni 2014 | KNUTSELEN

knutselenVaderdag staat voor de deur, dus werd er iets geknutseld voor de vaders. Deze keer een sleutel bordje. De kinderen konden een plankje met spijkers versieren met verf, gliters en stikkers en nadien werd het netjes ingepakt zodat het klaar was voor vaderdag.

Met dank aan Wil en Lian Ueberbach van Houtwinkel Venray/Houthandel en Timmerbedrijf van Ophoven voor het sponsoren van de plankjes!

Fotos kan je hier zien.

6 juni 2014 | KINDERDISCO

kinderdisckRuim 30 kinderen waren er deze keer tijdens de kinderdisco van 18:30u tot 20:00u (voor groep 4 en 5). Wat een drukte, maar reuze gezellig!

Helaas kon de tweede disco (voor groep 6,7 en 8) van 20:15u tot 22:00u niet doorgaan omdat er te weinig aanmeldingen waren.

Foto's kan u hier zien.

14 mei 2014 | KNUTSELEN

knutselenRuim 30 kinderen hebben weer heerlijk geknutseld! Deze keer konden ze een dromenvanger maken en die versieren met onder andere glitters

Foto's vind je op onze facebook pagina

9 mei 2014 | KINDERDISCO

kinderdisckAlweer de 4e kinderdisco, een zeer leuke avond waarbij groep 4 en 5 van 18:30 tot 20:00 massaal kwamen om te swingen en chillen. De 2e groep voor groep 6, 7 en 8 was net als bij de vorige kinderdisco wat minder goed bezocht maar ook nu zeker niet minder gezellig! 6 juni is er weer kinderdisco, wij hopen dat groep 6, 7 en 8 dan wat beter vertegenwoordigd wordt 😉

Impressie van deze kinderdisco:

Zat. 19 april | Back in Time
Voor de tweede keer was er een feestavond voor wijkbewoners van Landweert: "Back in Time". Een super gezellige avond met top muziek van DJ Rico!
12 april 2014 | SPEEL EN FILM

speel_en_film_kleinNormaal is de film(middag) in de middag, maar deze keer moesten wij uitwijken naar de ochtend. Zaterdag om 10:00u begon de "Speel en Film ochtend", voor het eerst was de film-activiteit uitgebreid met spellen en speelgoed om ook jongere kinderen (film is vanaf 6 jaar) activiteiten te bieden. Het was een gezellige ochtend maar wel erg rustig, ongetwijfeld te maken met het tijdstip.Gezien de zomer in aantocht is houden wij met de film activiteit ook een "zomerstop", na de zomervakantie gaan wij gewoon door met de filmmiddag (dus weer 's-middags) en waarschijnlijk ook dan weer uitgebreid met spelletjes en speelgoed.

Foto's vind u op de facebook pagina van Landweert

9 april 2014 | WORKSHOP PAASSTUK MAKEN

workshopkerststukWoensdag avond 9 april waren er een 11 tal dames bijeen om de workshop paasstuk maken te volgen. Carmen (specialist op dit gebied) gaf deze workshop en de dames hebben prachtige creaties gemaakt.

Foto's klik hier

9 april 2014 | KNUTSELEN

knutselen9 april was weer de maandelijkse knutselmiddag voor kinderen uit Landweert van 5 t/m 10 jaar. Deze keer was het thema pasen. De kinderen hadden konijntjes en paashaasjes gemaakt en kregen een paastak mee om hun creaties in op te hangen.

Foto's klik hier

4 april | KINDERDISCO

kinderdisckDe aanmeldingen liepen niet storm, desondanks (een beetje onverwacht) toch een bomvolle kinderdisco, tenminste voor de eerste groep van 18:30-20:00 (voor groep 4 en 5). Er kon niemand meer bij, wij zaten aan onze maximum. Héél gezellig en leuk om de kinderen te zien dansen, springen, chillen en poolen.

De tweede groep (groep 6 t/m 8) was minder vertegenwoordigd, 11 kinderen (waar plaats is voor ca. 30). Maar toch was ook dit een gezellige groep en de DJ heeft nog wat nieuwe muziek "geleerd", leuk om te zien dat deze groep al heel bewust bezig is met muziek en werkelijk van (bijna) alle smaken houdt.

Zie hier een filmpje van de kinderdisco van 4 april:

15 maart 2014 | FILM
Filmmiddag
Beduidend minder druk dan vorige keer (wellicht was iedereen naar "kies techniek"?), maar dat mocht de pret niet drukken! Een leuke film en de kinderen hadden het weer reuze naar hun zin!

12 maart 2014 | KNUTSELEN
knutselen
Maar liefst 40 kinderen waren woensdagmiddag in wijkcentrum 't Stekske om te knutselen. Deze keer kon er geschilderd worden op canvas doekjes. Voor een impressie klik hier

22 februari 2014 | FILM
Filmmiddag
Voor de kinderen uit Landweert in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar was er weer een filmmiddag. 60 kinderen waren er deze keer aanwezig om te genieten van een grappige film. Een impressie van de filmmiddag vind u hier:

12 februari 2014 | WORKSHOP SCHMINKEN

workshop12 februari was er in de avond een workshop schminken onder deskundige begeleiding van Lilian en José. Ik denk dat wij met carnaval deze creaties terug zullen zien bij de deelnemers, prachtig!Een impressie (foto's) vind u op de facebook pagina van Landweert

12 februari 2014 | KNUTSELEN

knutselen12 februari was het weer knutselen van 13:30u tot 15:00u voor kinderen uit Landweert in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar.Deze keer met een extra zaal erbij omdat er veel aanmeldingen waren (46 kinderen)

Alle 8 vrijwilligers hartstikke bedankt voor de begeleiding, zonder jullie is dit niet mogelijk en natuurlijk ook alle kinderen bedankt voor jullie enthousiasme!
Een impressie (foto's) vind u op de facebook pagina van Landweert

31 januari 2014 en 1 februari | KINDERDISCO

kinderdisck31 januari organiseerde de wijkvereniging voor het eerst een kinderdisco in wijkcentrum 't Stekske.

De aanmeldingen liepen storm! Daarom voor ons reden genoeg om een extra kinderdisco te organiseren op 1 febrauri en ook die was reuze gezellig!

Meer dan 50 kinderen waren er op deze 2 avonden, wat ons betreft een super opkomst en zeker voor herhaling vatbaar! Waarschijnlijk wel in een iets andere vorm, nu konden kinderen van 7 t/m 12 komen maar dit willen wij opsplitsen over 2 tijdstippen (bijvoorbeeld groep 4,5,6 van 18:30 tot 20:00 en groep 7 en 8 van 20:15 tot 21:45).

Voor een impressie van de kinderdisco kan u kijken op de kinderdisco pagina

Hoofdmenu