Activiteiten 2011

Een jaar met meer activiteiten, wat vaker een filmmiddag en ook nieuwe activiteiten hebben wij georganiseerd zoals de knutselmiddag en ook een "kinderhobby en kinderrommelmarkt". Helaas viel de opkomst bij de rommelmarkt tegen, een 2e domper na het wijkfeest van vorig jaar. Desalniettemin zijn de andere activiteiten super leuk en halen wij er veel voldoening uit. Zowel het knutselen als de workshops zijn geslaagd en zeer gezellig, wij gaan dan ook in 2012 weer verder met onze activiteiten!

17-12-2011 | FILMMIDDAG

filmaterdag 17 december was er weer een filmmiddag, alleen waren we een school vergeten 😐

Zaterdag 17 december 2011 organiseerde “Activiteiten Commissie Landweert” in het wijkgebouw “’t Stekske” een filmmiddag voor de jeugd van 6 t/m 10 jaar.

Normaliter worden alle scholen in Landweert geïnformeerd maar basisschool "de Landweert" had te kennen gegeven niet meer te flyeren maar te e-mailen en dat hadden we vergeten -foutje- !

Hopelijk gaat dit voortaan wel goed!

Desondanks waren er ruim 40 kinderen die heerlijk genoten hebben van deze prachtige kerstfilm!

12-12-2011 | WORKSHOP KERSTSTUK MAKEN

Maandag 12 december was er om 19:30 een kerst workshop in 't Stekske onder begeleiding van een ervaren kerstukjes-maakster.Er kon gekozen worden uit diverse kleuren: antraciet, paars, groen, wit of rood.

De 14 damens die zich hadden opgegeven hebben in een dik uur een mooie creatie gemaakt. Wij vonden de avond geslaagd!

26-11-2011 | FILMMIDDAG

filmDe film (“Het grote Sinterklaas verhaal”) was Nederlandstalig gesproken en viel in de smaak bij de kinderen. Vol spanning keken ze het verhaal en in de pauze werd dan ook gevraagd "loop het wel goed af met sinterklaas?" 🙂

Door de film heen zat veel humor, vooral bij het "taarten gooien" werd hard gelachen.

De volgende film is in het teken van "kerst" en zal op 17 december plaatsvinden.

Tot dan!

16-11-2011 | KNUTSELEN

knutselenVoor de jeugd van 5 t/m 8 jaar was er van 13:00u tot 15:00u een knutselmiddag met thema "Sinterklaas"

Maarliefst 24 kinderen hebben heerlijk geknutseld in de "knutselkelder" en wij kijken alweer uit naar de volgende keer!

15-10-2011 | FILMMIDDAG

filmDe film (“Rio”) trok vele kinderen uit de wijk, maar liefst 86! Er stonden ongeveer 30 stoelen klaar maar al gauw bleek dat dit niet genoeg was 🙂

Na flink wat stoelen erbij gezet te hebben kon de film van start gaan en na 50 minuten stil zitten stormde ze allen naar de snoep-corner om gauw snoep in te slaan voor de laatste 45 minuten van de film.

Wat ons betreft wederom een succesvolle filmmiddag! De volgende filmmiddag is 26 november (tegen die tijd meer informatie).

24-09-2011 | KINDERHOBBY- EN KINDERROMMELMARKT

Afgelopen zaterdag 24 september 2011 organiseerde ACL een kinderhobby- en kinderrommelmarkt van 10:00u tot 14:00u, de opkomst viel tegen...

Alle kinderen van Landweert waren van harte welkom op deze dag om rommelspulletjes te verkopen of hun hobby te presenteren, op alle scholen waren daarom flyers uitgedeeld. Helaas stonden er 's-morgens vroeg maar 10 kleden met rommelspullen...

"Misschien dat er niet zoveel rommel op de zolder ligt bij de bewoners van Landweert? Er zal vast veel bezoek komen met dit prachtig weer"
Helaas, ook dat viel ons tegen.

Een domper voor de vrijwilligers die dit georganiseerd hadden. Ook jammer voor de kinderen die wel aanwezig waren, het was leuker geweest als er meer bezoek was geweest.

Desondanks was het een prachtige zonnige dag met leuke accordeon muziek, een reusachtige springkussen en een knutseltafel waar de creativiteit van de kinderen (en sommige "ouderen") beproeft werden!

02-07-2011 | Verkeersmarkt: Pimp-my-bike

Zaterdag 2 juli 2011 werd er een verkeersmarkt georganiseerd door Smilelandweert. De "activiteiten commissie Landweert" (wijkvereniging) was ook aanwezig met een pimp-my-bike / fietskeuring

Wij (activiteiten commissie landweert) waren als de wijkvereniging van Landweert dus ook vertegenwoordigd.

Samen met Melvins tweewielers specialist uit Oostrum zijn er ca. 50 fietsen gekeurd (lampen, remmen, banden, versiering, etc). De jongens en meisjes hebben geweldig hun best gedaan om hun fietsen te versieren, prachtig waren ze.

De verkeersmarkt was georganiseerd door Smile Landweert. Dit is een werkgroep van scholen, gemeenten, politie, wijkplatform en het regionaal orgaan verkeersveiligheid limburg coördineert het initiatief Smile Landweert.

Deze dag was er nog meer te beleven zoals:

 • Een vrachtwagen met begeleiding die de dodehoek uitlegt
 • De politie met een lasergun
 • Springkussen
 • Uitleg over verkeersborden
 • De straatcoaches (op hun scooter)
 • Autosimulator
 • Promoteam van VVV
 • Magic Math goochelaar
 • Alcohol vrije cocktailbar
 • Lesauto´s (Autorijschool Jenniskens en Autorijschool Ven-rij)
 • en nog veeeeel meer
Alle bezoekers bedankt!
04-06-2011 | FILMMIDDAG

film Zaterdag 4 juni 2011 organiseerde “Activiteiten Commissie Landweert” in het wijkgebouw “’t Stekske” een filmmiddag voor de jeugd van 6 t/m 10 jaar.

De film (“Hoe tem je een draak”) was Nederlandstalig gesproken en viel in de smaak bij de ruim 20 kinderen die naar de filmmiddag kwamen.

Dit was alweer de laastste filmmiddag van dit seizoen, na de zomervakantie gaan we weer van start met de filmmiddagen.

 

19-03-2011 | FILMMIDDAG

film Na een lange winter was het zaterdag 19 maart weer eens zonnig, lekker buiten spelen of toch naar de film?
40 kinderen wisten het wel: FILM!

De kinderen hebben zich weer heerlijk vermaakt met de film "Bolt" en gelukkig, om 16:00u toen de film afgelopen was scheen de zon nog 😉

Tot volgende keer!

16-02-2011 | KNUTSELEN

knutselen Op woensdag middag 16 februari 2011 organiseerde de Activiteiten Commissie Landweert voor het eerst sinds jaren weer een knutselmiddag!

Voor de jeugd van 4 t/m 8 jaar was er een knutselmiddag in het wijkgebouw met thema "carnaval".

Haast 30 kinderen zijn hier op af gekomen, ze hebben zich goed vermaakt met knippen, plakken en kleuren.

Hieronder vind je enkele foto's

knutselmiddag1

Afbeelding 1 van 5

29-01-2011 | FILMMIDDAG

filmDe zomerstop was weer voorbij dus tijd voor de eerste filmmiddag van dit seizoen. 60 kinderen genoten van de film!
Afgelopen zaterdag 29 januari 2011 organiseerde “Activiteiten Commissie Landweert” in het wijkgebouw “’t Stekske” weer een filmmiddag.

60 kinderen in de jeugd van 6 t/m 10 jaar zaten aan hun stoel gekluisterd en genoten aandachtig van de film (“Toy Story 3”).

We hebben deze keer weer wat foto's gemaakt, zie hieronder:

De stoelen staan er weer, zou het genoeg zijn?

Afbeelding 1 van 10

Workshop schminken 20-01-2011
Afgelopen donderdag 20 januari 2011 was er in het wijkgebouw 't Stekske een workshop schminken.
Na duidelijke uitleg en tips was het tijd voor het echte werk.Eerst op de hand een olifantje of ander figuur en daarna oefenen op elkaar!
SPANNEND!Het schminken ging iedereen goed af, de resultaten waren goed gelukt al waren sommige toch blij dat het donker was toen ze naar huis gingen 🙂
Foto's zijn er gemaakt maar die hebben we maar niet online gezet 🙂
Alle deelnemers hartelijk bedankt dat jullie deelnamen!
Hoofdmenu