Waakzaam en alert

Onze wijk heeft ook een wijkagent (zie contact gegevens Landweert). U zal begrijpen dat er niet 24 uur per dag een agent in onze wijk toezicht houd, daarom is het van belang dat u als burger ook waakzaam en alert bent.

Ziet u een verdachte situatie? Noteer dan het signalement en eventuele kentekens en geef deze dan door aan de politie. Dat kan via het algemene nummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).
Als er een heterdaad situatie is kan u meteen 112 bellen.

De wijkagent verneemt ook graag uw ideeën en opmerkingen, u kan hem altijd aanspreken of telefonisch benaderen.

WhatsApp buurtpreventie

Landelijk zijn er al meer dan 2500 "WhatsApp buurtpreventie" groepen. Het is niets meer dan een whatsapp groep van buurtbewoners waarin verdachte situaties gemeld worden.

Ook in Landweert wordt gekeken naar een "WhatsApp buurtpreventie"-groep. Meer informatie daarover lees je bij: WhatsApp Buurtpreventie

SMS-alert

SMS-berichten op de mobiele telefoon ontvangen en extra ogen en oren vormen voor de politie? SMS-Alert is een gratis service waarmee de politie burgers met een SMS-bericht heel snel kan informeren over actuele incidenten die zich in een buurt voordoen. Denk hierbij aan een vermist kind, overvallers op de vlucht, actieve inbrekers enzovoorts. Kortom alle informatie die de veiligheid in een wijk vergroot, komt in aanmerking.

Wijkbewoners kunnen de politie helpen door tips en andere bruikbare gegevens door te geven. SMS-Alert is een succesvol middel gebleken om burgers actief te betrekken bij de opsporing van verdachten en vermiste personen. Andere politieregio's hebben er inmiddels heel goede resultaten mee behaald.

Hoe werkt SMS-Alert?

De SMS-berichten die worden verstuurd aan de hand van postcodes en zijn gericht op een bepaalde wijk. De politie informeert ook na ieder SMS-Alert over de afloop. Burgers kunnen de politie helpen door tips en bruikbare informatie door te geven via het telefoonnummer dat in het SMS-bericht wordt vermeld. Aanmelden voor SMS-Alert zie waakvoorinbraak.nl. Ook kan telefonisch contact worden
opgenomen met de politie Limburg-Noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoofdmenu