Landweert Leeft / Buren helpen Buren

Landweert Leeft is een burgerinitiatief welke in 2013 is ontstaan tijdens een door het Wijkteam georganiseerde bewonersavond. In dat jaar zijn onder de paraplu van het Wijkplatform diverse activiteiten gestart.

Samen aan tafel / Brunch

Samen aan tafel (afgekort SAT) is een eetpunt in wijkcentrum 't Stekske voor mensen uit Landweert. Iedere laatste dinsdag in de laatste volle week van de maand wordt deze georganiseerd. Tevens is er ieder kwartaal een (familie)brunch voor jong&oud.

Inloopavond

Weg van terug geweest; vroeger was er wekelijks een vrije inloopavond op donderdag waar wijkbewoners elkaar konden ontmoeten om te darten, sjoelen of gewoon met elkaar te praten. Wegens te weinig animo is deze avond (ca. 2012) gestopt. Landweert Leeft had dit initiatief weer opgepakt en was in juni 2013 weer begonnen met een inloopavond, wel in een iets andere vorm; geen sjoelen meer maar een loterij met leuke prijzen. Deze inloop avond vond 1x per maand plaats maar is medio 2015, na 2 jaar, ook gestopt wegens te weinig animo.

Zelfstandig

In januari 2014 is "Landweert Leeft" zelfstandig gaan opereren als een Stichting. Het eetpunt Landweert (Samen aan Tafel/Brunch) en de inloopavond worden door deze stichting georganiseerd.

Buren helpen Buren

"Buren helpen Buren" is vergelijkbaar met de Algemene Hulpdienst Venray echter dan door en voor Landweert. Het is niets meer of minder dan iemand uit de eigen straat of buurt een handje helpen. Denk hierbij aan een keer boodschappen doen, de hond uitlaten, iemand gezelschap houden, bij elkaar op bezoek gaan, een kastje naar boven helpen sjouwen of de tuin op orde brengen. De mooiste vorm van burenhulp is natuurlijk als het vanzelf gaat, maar het is niet altijd duidelijk wie u kunt vragen in de buurt of wie hulp nodig heeft. Daarvoor is "Buren helpen Buren"

Stichting Landweert Leeft voorziet in haar eigen informatievoorziening via haar eigen website

Hoofdmenu