Smile Landweert

Smile Landweert is een buurtinitiatief om zelf als buurtbewoners de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in onze wijk te verbeteren. Daarbij gaan we er vanuit dat er veel dingen al goed gaan en dat we daar juist meer van willen. We kiezen dus voor een positieve insteek. Belonen in plaats van straffen, complimenten maken in plaats van foeteren.

Smile Landweert valt (financieel) onder de paraplu van Wijkplatform Landweert

Afgelopen jaren zijn er in Landweert een aantal aanpassingen aan de wegen uitgevoerd. Daarmee wil de gemeente de verkeersveiligheid in de wijk verbeteren. Maar we weten ook dat we als buurtbewoners een groot deel van de verkeersveiligheid in onze wijk zelf in de hand hebben. Wij bepalen hoe hard we rijden, of we met de auto of de fiets de kinderen naar school brengen, waar we parkeren, of we richting aangeven enzovoort.

De bedoeling van Smile Landweert is om aan elkaar als wijkbewoners te laten zien wat het verkeer in onze wijk ‘doet’. Wat er goed gaat, wat er minder goed gaat. Door het aan elkaar te laten zien hopen we ook dat we zien wat we zelf anders kunnen doen om het verkeer in de wijk veiliger te maken.

In 2013 kreeg Smile Landweert het Buurtlabel Veilig Verkeer Nederland uitgereikt en in 2016 werd dit verlengt.

Venray

Vanuit Smile Landweert is er in 2018 "Smile Venray" opgericht, een Venray brede organisatie waarbij iedere wijk zijn eigen Smile-verkeerswerkgroep kan ontwikkelen. Smile Landweert is hier nu onderdeel van.

Smile Landweert en social media

Volg Smile Landweert op Facebook of Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Smile Landweert.

Contact opnemen

U kan in contact komen met Smile Landweert via de social media of via onderstaand contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Om u van dienst te zijn worden ingevoerde gegevens opgeslagen (details: privacyverklaring)

  Hoofdmenu