Organisaties

Landweert kent diverse organisaties die actief zijn in en voor de wijk, zoals commissies, verenigingen, stichtingen en bewoners-initiatieven.
Hier leggen wij kort uit wie wat doet of waarvoor is.

Stichting wijkcentrum Landweert

Het wijkcentrum 't Stekske was vroeger van de gemeente, echter tegenwoordig is dit geprivatiseerd en wordt het beheerd door deze stichting. Stichting wijkcentrum Landweert is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het onderhoud van het wijkgebouw, maar ook voor de verhuur.

Wijkplatform Landweert

Heeft als doel het behouden en verbeteren van de leefbaarheid en leefomgeving in de wijk. Het wijkplatform is de brug voor de samenwerking tussen burgers en instanties zoals de gemeente.

Wijkvereniging Landweert

Organiseert activiteiten in de wijk. Voor jongeren o.a. kinderdisco, kinderbingo, Chill avond (grp8/brugklas). Voor volwassenen/ouderen o.a. Hippe bingo, feestavond, inloopmiddag, Kaartavond (klaverjassen) en buurtcafé

Ouderenvereniging Ons genot

Organiseert maandelijks een activiteit voor ouderen in de wijk en wekelijkse koersbal op donderdagochtend en -middag.

Carnavalsvereniging de Piëlhaan

"Vroeger" had Landweert een carnavalsvereniging met zelfs een grote jeugdraad. Na jaren van afwezigheid is er sinds 2010 weer een carnavalsvereniging genaamd "de Piëlhaan". Doel van de Piëlhanen is om de carnaval activiteiten in de wijk te vergroten en dan met name de jeugd hierbij voorop te stellen.

Wijkteam

Is een samenwerking van politie, gemeente Venray, Synthese en Wonen Limburg en fungeert als aanspreekpunt voor bewoners in de wijk en zet zich samen met hen in om de veiligheid en leefbaarheid in Landweert verder te verbeteren.

Smile Landweert

Een initiatief waarbij getracht wordt om de verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren door onder andere goed weggedrag te belonen.

Landweert Leeft

Bewoners initiatief gestart onder de paraplu van het Wijkplatform om een eetpunt te realiseren in de wijk. 1x per maand warm eten en 1x per kwartaal een brunch. Sinds 2014 een zelfstandig opererende Stichting. 

Hondenspeelvelden Venray

Werkgroep welke 2 hondenspeelvelden hebben gerealiseerd met o.a. financiële steun van Wijkplatform Landweert. 1 speelveld voor honden ligt in Landweert aan de A73 nabij de marjolein, het andere grenst aan onze wijk, op het Vincent van Goch terrein bij de dierenweide.

Hoofdmenu