Boottocht 3 juli 2013

Voor de boottocht op woensdag 3 juli hadden zich zo'n 34 leden aangemeld. Helaas waren de weergoden ons niet al te gunstig gestemd, maar het zou in de loop van de middag wat droger worden volgens de buienradar. Dus nadat iedereen een plek gevonden had in een van de auto's, ging het richting Well waar we in zouden stappen.

Eenmaal in de boot kon de regen de pret niet drukken, we zaten allemaal gezellig lekker dicht op elkaar benedendeks en konden onderwijl genieten van de koffietafel, want de inwendige mens wil toch ook wat, of niet soms..

Langs de verschillende dorpen gingen we richting het Sluizencomplex bij Sambeek en gelukkig hield het keurig op tijd op met regenen toen we in de buurt kwamen en konden we bovendeks de plaats zien waar aan de uitbreiding van de sluis gewerkt wordt.

Omdat we zelf ook de sluis in gingen, konden we zien hoe het schutten verloopt, met deze sluis wordt 3 meter verval van de Maas overbrugd. Ook zie je eigenlijk pas goed van dichtbij hoe groot sommige schepen zijn, verschillende met een lengte van 110 meter en 24 meter breed en daar dan tussen door een klein recreatie scheepje.

Het was op de terugweg toch niet altijd even gemakkelijk om je te oriënteren op de huizen en dorpen op de wal, vanuit het water ziet Noord Limburg er toch anders uit.

Hoofdmenu